Friday, February 1, 2013

Katja Schuurman bikini in bad Baileys 'Try before you die' @ Nederlandse zangeressen

Katja Schuurman duikt gekleed in bikini in een bad vol Baileys voor het BNN programma Try before you die.
In 2005 kregen de BNN-presentatoren de kans om hun stoutste dromen te verwezenlijken. Voor het programma Try before you die mochten ze lang gekoesterde wensen in vervulling laten gaan. Eén voorwaarde: de stunts moesten wel spectaculair, eng of grappig zijn. Zo dook Dutch babe Katja Schuurman bijna naakt, alleen gekleed in een bikini, in een bad gevuld met haar favoriete drank Baileys.
Playgirl
BNN-presentatoren kwamen en gingen, maar de bron met idiote stunts bleek onuitputtelijk. Vijf seizoenen Try before you die zorgden voor tv-momenten die bij menig kijker op het netvlies gebeiteld staan. In de categorie zwoel en sexy dook Katja Schuurman in een bad vol met haar favoriete drankje Baileys. Dennis Storm liet zich speciaal voor de dames (en sommige heren) naakt fotograferen voor de Playgirl. Filemon Wesselink speelde mee in een Amerikaanse p0rn0film.
Wimbledon
Naast zwoele momenten waren er ook lachwekkende opdrachten. BNN-boys Sander Lantinga, Dennis Storm, Valerio Zeno en Filemon Wesselink probeerden als boyband de hitlijsten te bestormen. Lantinga streakte op Wimbledon en Nicolette Kluijver trok in een trein aan de noodrem. Geraldine Kemper tongzoende voor het programma met een bejaarde man.
Onbekende Nederlanders
Dit jaar komt er een einde aan het vertrouwde Try before you die. De meeste BNN-presentatoren hebben hun portie stunts wel gehad en laten de klussen vanaf nu over aan onbekende Nederlanders. Wel gaan Nicolette Kluijver, Zarayda Groenhart en Geraldine Kemper nog af en toe in op een uitdaging.
Alle presentatoren
Maar het zover is geeft BNN de kijkers nog één keer de kans om te genieten van de mooiste fragmenten uit vijf seizoenen Try before you die. Alle presentatoren zijn opgetrommeld voor een terugblik op hun mooiste momenten. Zo ook het fragment waarin Katja Schuurman in bikini in bad vol Baileys duikt.

Try Before You Die was een televisieprogramma van BNN, waarvan de eerste aflevering op 19 september 2005 werd uitgezonden. Het draaide om zaken die men gedaan zou moeten hebben voordat aan het leven een eind komt. De onderwerpen waren onder meer streaken, abseilen, bungeejumpen en Katja Schuurman die in bikini in bad vol Baileys duikt. In het programma werden grenzen opgezocht en dit werd allemaal op camera geregistreerd. Het programma werd op 22 februari 2011 beëindigd. Op 15 en 22 februari werden de beste onderwerpen uit de 5 seizoenen nog eens uitgezonden. Vanaf 1 maart 2011 werd er een vervolg uitgezonden onder de titel Try Before You Die 2.
Katja Schuurman en Sophie Hilbrand kussen in het programma 'Try Before You Die'
Soms mocht Katja Schuurman in het programma Try before you die! van BNN zich lekker uitleven. Even lekker tongzoenen met Sophie Hilbrand. De eerste poging zag er een beetje fake uit, dus moesten ze het de tweede keer eens echt laten zien...
Katja Schuurman kust Sophie Hilbrand
In België hadden ze Ann Van Elsen en Tanja Dexters al, in Nederland hebben de bekende presentatrices Katja Schuurman en Sophie Hilbrand getongzoend. De twee Nederlandse schones deden dat voor 'Try Before You Die’, een programma op de jongerenzender BNN. Daarin doen populaire BNN-gezichten dingen die ze altijd al eens hebben willen doen voordat ze dood gaan.
In het derde seizoen van het bekende BNN-programma Try Before You Die wordt het team versterkt door Yolanthe Cabau van Kasbergen. Het team bestaande uit Katja Schuurman, Sophie Hilbrand, Nicolette Kluijver, Filemon Wesselink, Dennis Storm, Ruben Nicolai en Sander Lantinga, stonden ook in dat seizoen weer voor de grootste uitdagingen. Yolanthe was actrice in de soap ONM.
Nu mag Yolanthe Cabau van Kasbergen zich bewijzen als waaghals in Try Before You Die. Yolanthe: “Spannend? Ja, dat zeker! Bang? Nee, dat niet, want uitdagingen ga ik graag aan.” Als Yolanthe op de vleugel van een opstijgend vliegtuig staat, kan zij de daad bij het woord voegen.
In Try Before You Die doen de BNN-presentatoren alle dingen die ze eens in hun leven gewoon moeten hebben gedaan. Zo danst Sophie dit seizoen de Samba in glitteroutfit tijdens het carnaval in Rio de Janeiro, poseert Dennis voor het Amerikaanse Playgirl Magazine, rijdt Katja Schuurman dwars door een slagboom heen, krijgt Nicolette tienduizend bijen op haar lijf, wordt Filemon als levende kanonskogel afgeschoten en doen Sander en Ruben mee aan Te Land, ter Zee en in de Lucht.
Het programma Try before you die won in 2007 in BNN's Hoofdprijs de prijs voor beste infotainmentprogramma.

Presentatoren Try Before You Die
Bridget Maasland                    
Eddy Zoëy                    
Filemon Wesselink                    
Katja Schuurman                    
Kurt Rogiers                    
Patrick Lodiers                    
Sophie Hilbrand                    
Dennis Storm                    
Ruben Nicolai                    
Sander Lantinga                    
Nicolette Kluijver                    
Yolanthe Cabau van Kasbergen                    
Steyn de Leeuwe                    
Zarayda Groenhart                    
Valerio Zeno                    
Geraldine Kemper
Katja Schuurman is geboren op 19 februari 1975 te Bunnik. Katja Schuurman is een Nederlandse actrice, zangeres en presentatrice.
Katja Schuurman presenteerde Try before you die 2. Als presentator is Katja Schuurman onder meer bekend van My Parents Are Gonna Love You, Weg Met 3, De Tafel van 5, Return to sender, Katja en Sophie, Katja vs de rest, Get smarter in a week, Lijst 0, BNN presenteert AVRO's Sterrenslag en Mission Unfindable.
Katja Schuurman speelde onder andere in SINGLE en All Stars. Katja Schuurman speelt onder andere in Zeus.
De filmliefde van Katja Schuurman
Katja Schuurman (1975) is één van de bekendste alleskunners van Nederland. Als presentatrice maakte ze programma's zoals Lijst 0, Katja VS, Try Before You Die en Ranking The Stars. Als actrice brak ze door onder leiding van Theo van Gogh, met wie zij Interview (2003) en Medea (2004) maakte. Op de set van deze laatste serie leerde Katja ook haar man Thijs Römer kennen. Katja is te zien in zijn regiedebuut Het Wapen van Geldrop, waarin ze een huismoeder speelt die haar kinderen vermoordt en de wijde wereld intrekt.
Wat is de grappigste film die je kent?
Katja Schuurman: De animatiefilm Finding Nemo! En vlak daarna komen de Franse tragikomedie Ma Femme est une Actrice, met Charlotte Gainsbourg en Terence Stamp, en O Brother Where Art Thou van de Coen-broers.
Welke film heeft je diep ontroerd?
Katja Schuurman: Recent waren dat Pan's Labyrinth van Guillermo del Toro en Things We Lost in the Fire, met Benicio del Toro en Halle Berry.
Wat is de beste actiefilm die je kent?
Katja Schuurman: The House of the Flying Daggers van Zhang Yimou.
Wat was jouw mooiste filmervaring?
Katja Schuurman: Het draaien van Het wapen van Geldrop, waarin ik werd geregisseerd door mijn echtgenoot.
Welke filmscène heeft op jou diepe indruk gemaakt?
Katja Schuurman: Alle scènes uit The Muppet Christmas Carol, die ik elke kerst weer kijk. En met name dan het moment dat de muisjes die voor Ebenezer Scrooge werken, bang voor een woedeaanval van hun baas, It's My Island in the Sun inzetten!
Wat is de eerste film die je je kunt herinneren?
Katja Schuurman: De musical Annie...
Wat is je favoriete Nederlandse film?
Katja Schuurman: Bijna alle films die Theo van Gogh heeft gemaakt.
Katja Römer-Schuurman (geboren Bunnik, 19 februari 1975) is een Nederlandse actrice, zangeres en presentatrice.
Katja Schuurman is de oudere zus van de zangeres en actrice Birgit Schuurman. Haar vader Wim Schuurman is Nederlands, haar moeder Sonja Bos komt van Curaçao en heeft Nederlands, Surinaams en Chinees bloed. Toen Katja nog op de middelbare school zat, deed ze haar eerste ervaring op met televisie, ze speelde in de serie Uit de school geklapt van de NCRV.
Na het behalen van haar vwo-diploma speelde Katja Schuurman diverse kleine rollen voor televisieseries. Ze volgde een studie politicologie, doch daar hield ze het spoedig voor gezien. Haar filmdebuut was in de Nederlandse speelfilm De Zeemeerman, met onder meer ook Gert-Jan Dröge. Ook acteerde Katja Schuurman in de film Sextet, waarin ze een opvallende naaktscene had met Dieuwertje Blok van het Sinterklaasjournaal. Volgens velen was Sextet een goedkope Nederlandse seksfilm van Eddy Terstall over de Nederlander en zijn bedverhalen, met een cast van bekende acteurs en enkele bekende Nederlanders.
Haar grote doorbraak kwam met haar rol als Jessica Harmsen (1994-1999) in de soap Goede tijden, slechte tijden. Daarnaast vormde ze met GTST-collega's Guusje Nederhorst en Babette van Veen de meidengroep Linda, Roos & Jessica. Hiermee zong ze de nummer 1-hit Ademnood. Daarnaast hield Katja Schuurman er een eigen zangcarrière op na. Ze scoorde hits met Maar nu heb ik er een, Wereldmeid, Totaal Verkocht en Lover or friend.
Eind jaren 90 was Katja Schuurman vj op het toen nog volledig Engelstalige MTV. Hier presenteerde ze het programma So 90s, waarin typische videoclips uit de jaren negentig te zien waren. Dit programma werd in veertien landen uitgezonden.
In 2003 speelde zij een hoofdrol in de film Interview van Theo van Gogh, samen met Pierre Bokma. In 2004 volgde de jongerenproductie Cool, eveneens van Theo van Gogh. Katja Schuurman was erg getroffen door de dood van Van Gogh, die zij als een goede vriend beschouwde; een jaar na de moord presenteerde zij de BNN-documentaire Prettig weekend, ondanks alles, waarin door de journalist Stan de Jong het politie-onderzoek naar de Hofstadgroep werd geanalyseerd.
In 2003 speelde ze in het theaterstuk Onze Jeugd! en twee jaar later stond ze nogmaals op het podium in het stuk Mijn Huis Uit samen met Nelly Frijda. In 2005 was ze eveneens te gast bij Zomergasten.
In december 2005 bracht ze een nieuw kerstnummer uit: Ho ho ho (samen met De Jeugd van Tegenwoordig). Deze single werd opgenomen voor het programma Katja vs. Bridget. In het BNN-programma ging Schuurman de strijd aan met collega Bridget Maasland. De dames streden om wie van de twee de beste sportvrouw, zakenvrouw, stand-upcomedian en grootste kindervriend is. Ook namen ze allebei een kerstsingle op: Schuurman met de jongens van De Jeugd van Tegenwoordig, Maasland met Jan Smit, en degene met de hoogste hitnotering won deze opdracht. Schuurman won uiteindelijk ruimschoots, met de 32e positie in de Top 40. Maasland en Jan Smit haalden niet eens de Tipparade.
Een andere opdracht was het inzamelen van geld voor het goede doel. Katja Schuurman zamelde in voor de slachtoffers van de aardbeving in Pakistan en Maasland voor haar eigen stichting Dutchypuppy Foundation. Schuurman zamelde het meeste geld in en was in de vorige afleveringen ook uitgeroepen tot beste sportvrouw, zakenvrouw en stand-upcomedian van het stel. Ook wist zij de meeste mensen naar haar eigen site te lokken waardoor er nog een punt bij kwam. Ze won uiteindelijk met 5-2 de strijd van Maasland.
De documentaire over de Hofstadgroep was Schuurmans eerste documentaire, maar sindsdien is zij vaker betrokken bij het maken van programma's. In 2006 nam Katja Schuurman het initiatief tot het oprichten van de stichting Return to Sender. Een fairtrade organisatie. Samen met Tessa Vos en Maarten van Huijstee werd de stichting opgericht. Schuurman is nu nog steeds voorzitter van deze stichting, die onder meer producten aan de Hema verkoopt. Zij maakte over de projecten van Return to Sender een serie documentaires voor omroep Llink.
In mei 2008 werd bekend dat Katja Schuurman in september van dat jaar zou overstappen naar Net 5. Ze speelt daar momenteel (2009) samen met Bracha van Doesburgh en Eva van der Gucht in de serie S1ngle, gebaseerd op de gelijknamige krantenstrip.
In 2009 presenteerde zij met Daphne Bunskoek het praatprogramma De Tafel van 5, gebaseerd op het Amerikaanse programma The View. Vanwege lage kijkcijfers werd dit programma na vier weken gestopt.
Schuurman heeft eerder relaties gehad met onder meer Ray Slijngaard, Gerd Jan van Dalen, Fedja van Huêt, Ferenc Lorch, Egbert Jan Weeber en Teun Kuilboer.
In 2004, op de set van de dramaserie Medea, ontmoette ze acteur Thijs Römer. Op 9 februari 2006 kondigden Schuurman en Römer aan in het huwelijk te gaan treden. Het huwelijksaanzoek was gedaan in Vladivostok op 31 december 2005, om middernacht. Ze zijn op 8 augustus 2006 getrouwd op het Château de Condé in het Franse dorpje Vallery.
Sammie, de dochter van Schuurman en Römer werd op 22 april 2010 geboren.
Ze wonen in Uitdam.
Katja Schuurman tongzoent met Ellen Ten Damme
Katja Schuurman en Ellen ten Damme hebben een gepassioneerde kus uitgewisseld. Dat deden de dames in het Glazen Huis ten behoeve van het goede doel. Voor een tongzoen van Katja en Ellen werd driehonderd euro geboden.
Na een duet van Katja Schuurman en Ten Damme gingen de dames nog een stapje verder om geld in te zamelen voor aidswezen in Afrika. Een uitgebreide tongzoen volgde. De twee vriendinnen zoenden in 2002 al eens in Ten Dammes clip Vegas.
De 43-jarige Ellen Ten Damme kreeg nog een verrassing voor haar kiezen. De zangeres kreeg een gouden plaat uitgereikt van Coen Swijnenberg. Haar album Durf Jij werd meer dan 25 duizend keer verkocht.
Katja Schuurman erg blij met baby
Het gaat goed met Katja Schuurman en haar dochterje Sammie. De actrice is erg in haar nopjes met haar baby.
"Het gaat heel erg goed met Sammie", vertelde de 35-jarige Schuurman aan RTL Boulevard.
"Het is een ontzettend lief en rustig meisje. Ze is heel vrolijk en blij. Dus wij zijn heel erg blije ouders." Schuurman zegt dat zij en haar man acteur Thijs Römer het te gek vinden om vader en moeder te zijn.
Toch heeft het moederschap op lichamelijk gebied wel zijn tol geëist. "Ik heb goede kleding om mijn buikje een beetje te kunnen verbloemen", zegt de actrice en presentatrice.
"Ik heb gehoord dat het een jaar duurt voordat dat weer in orde is. Ik voel niet echt haast." Dat ze er niet precies zo uitziet als daarvoor vindt Schuurman helemaal niet erg. "Ik heb net een prachtig meisje op de wereld gezet."
Katja Schuurman is momenteel bezig met voorbereidingen voor een nieuwe dramaserie, waarin ze niet alleen acteert maar ook over onder meer de inhoud mag meebeslissen. "Ik ben op die manier bij alles betrokken dus dat is wel echt een unieke kans." De serie moet volgend jaar van start gaan.
Katja Schuurman is niet van plan op korte termijn haar koffers te pakken voor een reisprogramma. "Ik wil niet zoveel van huis weg zijn", legt de 35-jarige presentatrice uit in Metro.
Toch is Katja Schuurman niet van plan te stoppen met werken. "Sammie is erbij gekomen, maar dat betekent niet dat alles meteen stopt. Ik zorg er wel voor dat ik niet de hele tijd werk."
En dus doet Katja het de komende tijd rustiger aan. Later werd de eerste aflevering van haar nieuwe programma My Parents Are Gonna Love You uitgezonden. In de show bezorgt ze ouders de schrik van hun leven als zoon- of dochterlief thuiskomt met een BN'er.
"Ik fluister in wat de BN'ers moeten doen. Eigenlijk ben ik een soort marionettenspeler in een geheim kamertje", legt Katja Schuurman uit.
Hoe ze zelf zou reageren als Sammie later een BN'er aan de haak slaat, weet Katja niet. "Het lijkt me moeilijk. Dat is precies ook het dilemma van de ouders in het programma. Het belangrijkste is een middenweg te vinden tussen het beschermen van je kind en het vrij te laten."
Katja Schuurman niet meer hot
Bang dat haar sexy imago verandert nu ze moeder is, is Katja Schuurman niet. "Ik ben wie ik ben. Het feit dat ik moeder ben, zal me wel veranderen. Maar ik denk nu niet ineens: ik ben moeder, nu moet alles anders."
Birgit Schuurman gaat uit de kleren voor het kerstnummer van Playboy. Geruchten dat de 33-jarige zangeres en actrice naakt poseert voor het mannenblad wakkerden eerder deze week aan.
Playboy bevestigt de verhalen door een eerste naaktfoto op de website te plaatsen.
Hoofdredacteur Jan Heemskerk is in zijn nopjes.  "Ze is een echte topper, een actuele ster, en - al zeggen we het zelf - een bijzonder spannende, om niet te zeggen, erotische shoot. Helemaal op z’n Birgit’s ook."
Katja Schuurman
Birgits oudere zus Katja Schuurman liet zich al twee keer eerder in haar evakostuum vastleggen voor het mannenblad.
Dat ook Birgit bloot poseerde voor de pikante kiekjes is opmerkelijk, twee jaar geleden beweerde de brunette nog dat ze nooit naakt in een 'rukblaadje als de Playboy' zou staan.
Birgit: "Ik heb altijd gezegd dat ik niet in Playboy zou gaan staan. Maar het enige constante in de wereld is verandering, en daar ben ik blij mee. Het is een zeer mooie, sexy en grappige shoot geworden, precies zoals ik het wilde."
Patricia Paay
Met haar naaktreportage voor het kerstnummer treedt Birgit niet alleen in de voetsporen van haar zus. Patricia Paay ging vorig jaar uit de kleren voor de feesteditie en was destijds met haar 60 jaar de oudste Playmate ter wereld.
Eerder poseerden onder anderen Bridget Maasland, Lieke van Lexmond en zangeres Do voor de kerstuitgave van het mannenblad.
Birgit Schuurman onthult kerstnummer Pl@yboy
Playboy presenteerde het kerstnummer en Birgit Schuurman siert daarvan de voorkant. Een opvallende keuze, omdat ze dus eerder al liet ontvallen nooit voor het naaktblad te willen poseren.
Met een ontploffing van confetti onthulde een trotse Jan Heemskerk, hoofdredacteur van Pl@yboy, samen met de 33-jarige Birgit Schuurman de cover van het kerstnummer van het naaktblad.
De vraag die iedereen aan Birgit stelde was waarom ze nu wel bereid was om te naakt poseren terwijl ze eerder nog liet weten nooit in het ‘rukblaadje’ Pl@yboy te willen staan. “Ik leef al een tijdje met een instelling dat ik meer open wil staan voor dingen”, aldus Schuurman.”
“Ik heb gezegd dat ik nooit in de Pl@yboy wilde staan omdat ik toen niet beoordeeld wilde worden op mijn uiterlijk, maar op wie ik ben en mijn prestaties. Nu ben ik veel minder bezig met wat anderen van me denken en maak ik keuzes vanuit de gedachte, wat wil ik? Daarom heb ik ja gezegd tegen Jan Heemskerk en ik ben hartstikke blij met de bloot foto’s."
De actrice werd in de zomer benaderd door haar agent met de vraag van Heemskerk of ze wilde meewerken aan een fotoreportage voor het bekende mannenblad. “Mijn agent zei tegen me dat ik niet gelijk nee moest zeggen, maar Playboy had gebeld”, vertelt Schuurman.
“Ik was op het begin nogal afhoudend, maar toen ik tijdens de gesprekken merkte dat ik zelf behoorlijk wat invloed mocht uitoefenen op hoe het eruit zou komen te zien, liet ik mijn aanvallende houding vallen.”
Birgit koos voor Paul Bellaart als fotograaf en tijdens het naakt poseren was er slechts een klein groepje mensen aanwezig.
“Ik vind de stijl van fotograferen van Paul erg mooi”, legt de actrice uit. Veel foto’s in Pl@yboy stralen alleen maar seks uit. Dat wilde ik dus niet. Kijk deze is toch vet grappig?!” zegt Schuurman terwijl ze naar een foto wijst waarop ze lachend naakt op de bank zit en een fles champagne omhoog houdt. “Dat ben ik.”
Het geld dat de actrice overhield aan het poseren hielp haar bij het maken van de keuze om te gaan poseren.
“Natuurlijk is het lekker dat je op deze manier geld kan verdienen. Helemaal omdat ik het goed kan gebruiken om mijn passie toneelspelen te bekostigen. Ik ga in januari 2011 voor het eerst solo het theater in; Met Het Grote Verlangen: Birgit Schuurman zingt wat ze mooi vindt. "Dat vind ik echt helemaal te gek.”
Katja Schuurman ging haar zusje twee keer voor met een naaktreportage in het maandblad. Toch klopte Birgit niet aan bij haar grote zus voor wijze raad: “Ik heb Katja Schuurman niet om advies gevraagd voor de naakt fotoshoot.”
Van een eventuele weddenschap over wie de meeste magazines gaat verkopen is eveneens geen sprake. “Ik weet niet eens hoeveel Playboys er van Katja zijn verkocht. Een ding is zeker, van enige rivaliteit tussen mij en mijn zus is geen enkele sprake.”
Jan Heemskerk is erg blij met Birgit op de cover van zijn blad. “Natuurlijk ben ik trots”, aldus de hoofdredacteur van het naaktblad. Ik vind trouwens dat elke mooie vrouw een keer in haar leven voor Playboy moet poseren. Zoiets moet je gedaan hebben.”
Birgit vroeg dan geen advies aan haar zus, ze vroeg natuurlijk wel aan haar man Arne Toonen wat hij ervan vond. “Gelukkig is Arne net zo open als ik en vond hij het geen probleem, legt Schuurman uit. “Ik zou het ook hartstikke leuk vinden als hij voor de Playgirl ging poseren.”

No comments:

Post a Comment