Tuesday, March 27, 2012

Chantal Janzen Backstage bij Petticoat @ Nederlandse zangeressenDe musical Petticoat gunt binnenkort een kijkje achter de schermen. RTL4 zendt vanaf 5 september ‘Backstage bij Petticoat’ uit, waarin alle voorbereidingen van Nederlandse zangeres Chantal Janzen in de nieuwe Nederlandse musical Petticoat en de bijbehorende spanningen die het kan opleveren voor de cast, te zien zal zijn.

Dag in dag uit werken zij samen aan de ontwikkeling van een geheel nieuwe productie. Verder is in de reeks ‘Backstage bij Petticoat’ te zien hoe de bijzondere samenwerking is tussen Chantal Janzen en componist Henny Vrienten, regisseur Paul Eenens en de producenten Joop van den Ende en Erwin van Lambaart.

Petticoat is een musical van nu over het Nederland van toen die speciaal voor Nederlandse zangeres Chantal Janzen is geschreven. Petticoat speelt zich af in de jaren ’50 en vertelt het verhaal van het Groningse plattelandsmeisje Pattie dat erover droomt om wereldberoemd te worden.

Ze springt in het diepe en vertrekt naar de grote stad Amsterdam waar niets blijkt te zijn zoals ze het zich voorstelt. In de vijfdelige reeks ‘Backstage bij Petticoat’ bij RTL 4 neemt Chantal Janzen kijkers mee achter de coulissen, vanaf de 1e repetitie tot aan de première van Petticoat op 3 oktober.

De musical Petticoat is vanaf zondag 3 oktober te zien in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, met Freek Bartels, Hajo Bruins, Marjolijn Touw, Kees Boot, Mike Weerts, Roon Staal en Chantal Janzen, en is daarna door heel Nederland te zien.

Uitzending RTL 4: wekelijks, vanaf zondag 5 september, om 16.55 uur

De meeste grote Joop van den Ende-producties hebben zich in het verleden al eens bewezen. In buitenlandse theaters bijvoorbeeld, of op het witte doek.

Maar de nieuwe musical Petticoat is helemaal nieuw geschreven, bijna speciaal voor onze eigen musicalster Chantal Janzen.

Een moedige en te prijzen stap van Van den Ende. Maar het publiek moet er straks natuurlijk wel op afkomen. Daarom wordt er nu een groot mediaoffensief opgestart. Dat mondt onder andere uit in een speciaal backstage-programma op RTL 4 in aanloop naar de première.

Petticoat speelt zich af in de jaren ’50 en vertelt het verhaal van het Groningse plattelandsmeisje Pattie dat erover droomt om wereldberoemd te worden. Ze springt in het diepe en vertrekt naar de grote stad Amsterdam waar niets blijkt te zijn zoals ze het zich voorstelt.

Musicalster Freek Bartels heeft een nieuw contract getekend bij zijn werkgever Stage Entertainment. Hij zal nog minstens vier jaar aan Stage verbonden blijven. Zijn eerst volgende hoofdrol heeft hij ook alweer te pakken.

Hij gaat Rogier spelen in de musical Petticoat, waarin hij naast Chantal Janzen zal schitterend. De musical is speciaal rond Chantal geschreven. Tot Petticoat is Freek nog wel even druk met zijn rol van Joseph.

RTL 4 gaat een nieuw tv-programma uitzenden waarin Chantal Janzen wordt gevolgd tijdens haar voorbereidingen op de nieuwe musical ‘Petticoat’ van producent Joop van den Ende.

De tv-reeks heet ‘Backstage bij Petticoat’ en is vanaf september vijf zondagen lang te zien vòòr het tv-programma ‘Carlo & Irene: Life 4 You’. “In Backstage bij Petticoat neemt Chantal de kijkers mee achter de coulissen, vanaf de eerste repetitie tot aan de première op 3 oktober“, vertelt een woordvoerster.

Petticoat speelt zich af in de jaren ‘50 en vertelt het verhaal van het Groningse plattelandsmeisje Pattie(Chantal Janzen, die zelf uit Limburg komt), die erover droomt om wereldberoemd te worden. Ze springt in het diepe en vertrekt naar de grote stad Amsterdam waar niets blijkt te zijn zoals ze het zich voorstelt.

Backstage bij Petticoat gaat op 5 september om 16.55 uur van start op RTL 4.

Chantal Janzen zal dus op weg naar de première van 'haar' musical Petticoat op de voet worden gevolgd door een cameraploeg.

De musical, over plattelandsmeisje Pattie die in de jaren '50 naar het grote Amsterdam trekt om beroemd te worden, werd speciaal voor de musicalactrice bedacht.

"Chantal staat model voor een hele generatie jonge artiesten. Ze verdient het”, zo vertelde Joop van den Ende in een eerder interview met De Telegraaf.

Liefhebbers van Chantal Janzen kunnen vanaf september hun hart ophalen. De musicalster is dan te zien in een realitysoap op RTL 4. Hierin wordt ze gevolgd tijdens haar voorbereidingen op de nieuwe musical Petticoat van Joop van den Ende.

Altijd al willen zien wat er gebeurt achter de schermen bij een grote musicalproductie? Of wat Chantal Janzen doet als ze even niet op de planken staat? Nu kan het!

Dag in dag uit werkt de cast samen aan de ontwikkeling van een geheel nieuwe productie. De makers zijn niet onbekend met musicals: onder andere Ciske de Rat is van dezelfde producent.

Glitter en glamour
Petticoat is speciaal voor hoofdrolspeelster Chantal Janzen geschreven. De musical vertelt het verhaal van Pattie, een Gronings plattelandsmeisje in de jaren '50.

Ze wil beroemd worden en trekt naar Amsterdam, de grote stad. Daar is helaas niets wat het lijkt. Het glitter en glamourleven is toch niet zo toegankelijk als het vanuit het rustige Groningen leek.

Achter de schermen
In Backstage Bij Petticoat neemt Chantal de kijker mee achter de coulissen. Van de eerste repetitie tot aan het moment van de première: Chantal Janzen is erbij.

Petticoat is vanaf zondag 3 oktober te zien in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam, en daarna door heel Nederland. Backstage bij Petticoat is vanaf zondag 5 september elke week om 16.55 uur te zien bij RTL 4.

Backstage met Chantal Janzen
RTL 4 geeft een kijkje achter de schermen bij de voorbereidingen voor de nieuwe Nederlandse musical 'Petticoat' met Chantal Janzen.

De kijker is getuige in ‘Backstage bij Petticoat’ van alle voorbereidingen van Chantal Janzen in de nieuwe Nederlandse musical ‘Petticoat’ en de bijbehorende spanningen die het kan opleveren voor de cast.

Dag in dag uit werken zij samen aan de ontwikkeling van een geheel nieuwe productie (van de makers van ‘Ciske de Rat – de Musical’). Verder is in de reeks ‘Backstage bij Petticoat’ te zien hoe de bijzondere samenwerking is tussen Chantal en componist Henny Vrienten, regisseur Paul Eenens en de producenten Joop van den Ende en Erwin van Lambaart.

Chantal Janzen (Tegelen, 15 februari 1979) is een Nederlandse actrice, musicalster en presentatrice die onder meer te zien was in 42nd Street, Saturday Night Fever, Beauty and the Beast en Tarzan. Ook presenteert ze sinds 2005 televisieprogramma's.

Chantal Janzen studeerde aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Ze kreeg les in klassieke dans, moderne dans, jazzdans, acteren, spel en zang, tap en musicalrepertoire.

Ze speelde onder andere in de musicals Crazy For You, Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?, Saturday Night Fever, 42nd Street, Beauty and the Beast en Tarzan. Verder trad ze als soliste op in musicals in Ahoy (2002 en 2004).

Op televisie speelde ze gastrollen in Baantjer, Intensive Care, De Band, Meiden van De Wit en Kinderen Geen Bezwaar. Ook presenteerde Chantal Janzen samen met Carlo Boszhard het televisieprogramma Staatsloterij Live en samen met Martijn Krabbé Idols.

Janzen was ook op het witte doek te zien. Ze speelde in de films: De Dominee(bekend om de heftige seks en naaktscène van Chantal), Feestje, Deuce Bigalow II, Volle Maan, Alles is Liefde, Kicks en de telefilm Loverboy. In december 2002 verscheen haar cd-single Achter De Sterren, de titelsong van de speelfilm Science Fiction.

Chantal Janzen kreeg de John Kraaijkamp Musical Award 2002 voor Aanstormend Talent voor haar hoofdrol in Saturday Night Fever en de Soetelieve Beurs voor Aanstormend Musical Talent.

Ook ontving ze een Musical Award in 2005 voor Beste Vrouwelijke Bijrol in Crazy For You. Ze was genomineerd voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol 2006 voor Beauty and the Beast en in 2007 voor haar rol Jane in de musical Tarzan.

Stage Holding bood haar de kans om in het seizoen 2008/2009 in Boeing Boeing te spelen naast Jon van Eerd. Op 19 mei 2008 werd bekend dat Janzen deze rol niet zou spelen. Ze zou de rol van Jane in de productie Tarzan blijven spelen.

De rol die Janzen in Boeing Boeing zou spelen werd overgenomen door Lone van Roosendaal. In verband met haar zwangerschap legde ze de rol van Jane van september 2008 tot april 2009 neer, en werd tijdelijk vervangen door Bente van den Brand.

De (voorlopig) laatste voorstelling van Tarzan in Nederland vond plaats op 24 mei 2009. Op dit moment is Chantal te zien in de 'Disney Musical Sing-Along'.

Chantal Janzens voorbeelden zijn Stanley Burleson, Simone Kleinsma, Paul de Leeuw, Huub Stapel en Jon van Eerd.

Sinds een paar jaar heeft Chantal Janzen een relatie met Marco Geeratz, die uit een eerdere relatie al drie kinderen heeft. Op 23 januari 2009 beviel ze middels een keizersnede van een gezonde zoon; hij heeft de naam James gekregen.

Carrière van Chantal Janzen.

Musicals

* 42nd Street (2000-2001) - Lorraine Fleming / Understudy Peggy Sawyer
* Saturday Night Fever (2001-2003) - Stephanie Mangano
* Musicals in Ahoy (2002, 2004, 2006)
* Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, meneer? (2003-2004) - Lidwientje Walg
* Crazy for you (2004-2005)- Patsy / 1e understudy Polly Baker
* Beauty and the Beast (2005-2007) - Belle
* Tarzan (2007-2009) - Jane
* Disney Musical sing a Long (2009-2010) - Soliste (prinses)
* Petticoat! (vanaf oktober 2010) - Patty

Films

* Volle maan (2002) - Andrea
* Loverboy (2003) - Claudia
* Pista! (2003) - Heidi
* Fighting Fish (2004) - Jennifer
* Feestje (2004) - Talita
* De Dominee (2004) - Annet
* Deuce Bigalow: European Gigolo (2005) - Scandinavische pornoster
* Kicks (2007) - Denise
* Shrek 3 (2007) - Sneeuwwitje (stem)
* Alles is Liefde (2007) - Sarah
* Enchanted (2007) - Giselle (stem)
* De Hel van '63 (2009) - Dieuwke Ferwerda
* Nanny McPhee2 & The Big Bang (2010) - Isabel Green (stem)
* Het geheim (2010) - Laura Stikker

Televisie

Series: gastrollen

* IC (2002) - Esther Goud
* Baantjer (2003) - Julia Hendrikx
* De Band (2003) - Inge
* Meiden van De Wit - Mandy (2005)
* De Lama's (2005) - Zichzelf
* Samen (2005) - Iris
* Kinderen geen bezwaar (2006) - Zichzelf
* Katja vs De Rest (2007) - Zichzelf
* De TV kantine (2010) - private Helga Geerhart (Allo allo)

Presentatie / jury

* D'r Op Of D'r Onder (2003)
* Staatsloterij €100.000 Show (2006)
* Idols III (2005-2006)
* Ranking the Stars (2006-2007)
* Staatsloterij Live (2005)
* Chantal@AVRO.nl (2008)
* Uitmarkt Musical Sing a Long (2008 & 2009)
* Het Pink Ribbon Gala (2008 & 2009)
* Joseph Backstage, internetprogramma met Renate Schutte (2008)
* Gouden Televizier-Ring Gala (2008 & 2009)
* Chalet Chantal, personality kerstprogramma (2008)
* Zooo 30 (2009)
* Het hofvijverconcert (2008 & 2009)
* Opzoek naar... Freek met Chantal (2009)
* Wie is mijn ex? (2009)
* RTL Boulevard, invalpresentatrice voor Winston Gerstanovitz (2009)
* Weten zij veel (2009)
* Uitreiking Gouden Loekie (2009), eenmalig bij de Tros
* Mies 80!, Een eerbetoon aan de koningin van de Nederlandse televisie. (2009)
* Weten zij veel!?, Een quiz met verschillende sociale groepen. (2009/2010)

Muziek

* Nederlandse zangeres Chantal Janzen zong in een aantal musicals en in haar programma Chantal@Avro.nl. In dat programma zong ze speciaal liedjes voor mensen die volgens haar een lied waard zijn. Onder andere Appels op het tafelsprei (samen met Paul de Leeuw) en Crazy (van Seal, samen met Stanley Burleson).
* live tijdens AVRO's Een Nieuwe Jas (met het Metropole Orkest) zong ze Appels op de tafelsprei (van Toon Hermans), Papa (van Stef Bos) en Liefs uit Londen (van Bløf)
* Achter de sterren - Chantal Janzen
* Hallo in de Yellow - Frans Pollux & Chantal Janzen
* Liefde - Rowwen Hèze & Chantal Janzen
* Last Christmas - Chantal Janzen
* Vecht mee - Yes-r & Chantal Janzen (lied dat het KWF steunt)
* Alle vogels - Chantal Janzen & Bastiaan Ragas (uit de film Morrison krijgt een zusje)

Publicaties
Ondanks diverse aanbiedingen is Chantal Janzen nooit ingegaan op aanbiedingen voor een naakt fotoshoot in mannenbladen als Playboy. Wel poseerde Chanyal een aantal keren sexy in minder bloot bladen als Glossy en FHM.

* Glossy
* FHM
* Veronica Gids

No comments:

Post a Comment