Thursday, November 1, 2012

EliZe Elise van der Horst in HoeZo Bart Peeters @ Nederlandse zangeressen


Elise van der Horst (Utrecht, 22 juli 1982) is een sexy Nederlandse zangeres en televisiepresentatrice, bekend onder de naam EliZe.

Nederlandse zangeres EliZe is geboren in Utrecht en opgegroeid in Bussum. Inmiddels woont ze in Amsterdam. EliZe heeft van haar 8e tot haar 15e deel uitgemaakt van het koor van Kinderen voor Kinderen: ze zingt mee op de Kinderen voor Kinderen-albums 12 t/m 17. Na vier jaar kreeg ze voor het eerst een solo op het nummer "Poster". EliZe nam afscheid met haar bekendste Kinderen voor Kinderen-nummer Het tietenlied.

Elise van der Horst sloot zich hierna aan bij het musicalkoor Non Stop, dat echter na anderhalf jaar werd opgeheven. Hierna werd EliZe door de VARA gevraagd om deel te nemen aan de Kinderen voor Kinderen Theatertour, wat ze ook deed. Bij de Amsterdamse culturele studentenorganisatie CREA deed EliZe mee aan musicaluitvoeringen van Chicago en Les Miserables. Ondertussen kreeg ze ook nog zangles van Jorine Samson.

EliZe maakte haar grote doorbraak in 2004. Haar debuutsingle Shake werd Dancesmash op Radio 538. Daarna volgde nog singles als Automatic, I'm No Latino, Into Your System (top10 in Bulgarije) en Itsy Bitsy Spider. Ondertussen werd Elize op 12 december 2005 winnares van de Battle of the Babes 2005, een internetverkiezing tussen de mooiste vrouwelijke bekende bikini Nederlanders georganiseerd door de website Mokkels.nl.

Samen met Jim Bakkum zong EliZe ook nog het duet We've Got Tonight, dat speciaal voor het album van Jim werd opgenomen. Op 6 oktober is het debuutalbum van EliZe, genaamd In Control uitgekomen. Dit album stond 3 weken in de album top 100, met een topnotering van nummer 66 werd bereikt.

Haar laatste twee singles hebben het niet goed gedaan, een rap-versie van Itsy Bitsy Spider, samen met multitalent Jay Colin, en een niet eerder uitgebracht nummer No Good To Me, en een mega airplay van de video op muziekzenders konden het floppen van Itsy Bitsy Spider niet tegenhouden.

EliZe heeft sinds haar laatste single in binnen- en buitenland gewerkt aan haar tweede album. De nummers zijn opgenomen en de fotoshoots voor albums en singles zijn geweest.Voor haar tweede album is Elise van der Horst weer terug gekeerd naar haar oude platenmaatschapij Spinnin' Records. De eerste single van het album, Lovesick, werd in mei 2008 uitgebracht.

De tweede single is een cover van Donna Summer, Hot stuff, en werd op 15 september uitgebracht, deze haalde nummer 3 in de Dance Charts. Derde single is Can't You Feel It? en zal worden uitgebracht op 16 Februari. Het is de bedoeling dat deze single de voorloper van het album (More Than Meets The Eye) is dat in het voorjaar zal moeten verschijnen. Het Album More Than Meets The Eye is op 26 juni verschenen.

EliZe had twee jaar lang een relatie met Di-rect-drummer Jamie Westland.

EliZe was afgelopen seizoen ook te zien als presentatrice van So You Think You Can Dance. Daarnaast heeft ze in 2007 de Kids Top 20 gepresenteerd.

Bart Peeters brengt in Hoe?Zo! de mensen dichter bij de wetenschap, of de wetenschap dichter bij de mensen, het is maar net hoe je het bekijkt. Door vaak alledaagse onderwerpen aan te snijden zijn de onderwerpen geen ver van het bed show voor de kijker.

Te gast in HoeZo zijn Elize(Elise van der Horst) en Tijl Beckland. We zien onder meer het blussen met een blusbom, tools om leugens te herkennen, plus een ijskoude eindproef voor de verliezer.
No comments:

Post a Comment